Dirk Draait nacht mee Wegenbouw

Donderdagnacht 30 – 11 – 2017. Oostvoorne,

Volkszanger Dirk Meeldijk Draait nacht mee met asfaltploeg van Dura Vermeer in Oostvoorne. Dirk Meeldijk wilde altijd al is meekijken in de wegenbouw. Vroeger heeft Dirk heel veel gewerkt s’nachts alleen dan in de sloperij.

Dirk zit veel op de weg voor optredens en ziet veel langs de weg veel gebeuren en wilde daarom is een keer een kijkje nemen hoe het in z’n werk gaat tijden het asfalteren van de wegen.  Vaak hoor je dat mensen zo hard voorbij komen rijden tijdens het werken langs de weg. Mensen zien niet dat het heel gevaarlijk is voor de mensen die langs de weg aan het werk zijn, dat als je 50KM/h mag rijden (ivm Wegwerkzaamheden) dat ze dan voorbij komen met 80 a 90 KM/h. Ik heb dit nu ook ondervonden tijdens mijn nacht langs de weg.

Ik zou zelf zeggen dat jullie allemaal goed moeten uitkijken voor de mensen langs de weg van die hebben thuis ook allemaal een gezinnetje en die willen ook graag dat de man weer heel thuis komt.

Dirk Meeldijk Zelf:
Ik besefte pas nu hoe gevaarlijk het is om S’nachts langs de weg te werken.
Vaak zie ik veel mensen langs de weg werken of dan zie ik een afzetting staan terwijl er niemand aan het werken is, dan denk ik waarom staat dan die afzetting erop terwijl er niemand aan het werken is. Nu was ik aan het kijken bij de jongens van het asfalt. Nu begrijp ik waarom er zoveel afzetting is aan borden, Verkeersregelaars. Op elke hoe van het werk staan 1 of 2 mensen die het verkeer tegenhouden voor zowel Auto’s als fietsers. Daarbij is het natuurlijk wel zo dat het werkend verkeer er altijd in en uit moet kunnen. Ik kwam aan op het werk en de keet stond op een vrachtwagenparkeerplaats buiten het werk. Nadat alle machine gestart waren en warm gezet waren gingen we een bakje koffie drinken en toen konden we aan de slag. Het ging om een Turbo Rotonde met 2 asfaltmachine + Ploeg. We kwamen aan bij de rotonde en ik zag hoeveel mensen en machines daar op klein oppervlakte aan het werk waren. Overal stonden lichtmasten zodat het zicht van de jongens perfect geregeld was.  Alles leek vanzelf te gaan. Aanzetjes werden gefreesd, Veegwagen maakte het schoon, Kleefwagen bracht een kleeflaag aan, Lijnen voor het asfalt werden eropgezet, Asfalt erin. Walsen eroverheen, De uiteindes werden netjes gesneden en vervolgens konden de mannen de rotonde voorzien van de nieuwe deklaag. We hadden 2 machines tot onze beschikking om de deklaag te draaien, dit ivm, Tijd, Kou, en kwaliteit van het asfalt. Kortom: Ik heb heel erg genoten van hoe dit allemaal in z’n werk gaat en hoe hier allemaal serieus aan gewerkt word.

Dirk Meeldijk wil ik alle mensen van Dura Vermeer bedanken dat ik een nacht mee mocht draaien en mee mocht kijken op het werk. Ik wil ook de jongens van de machines bedanken dat ik op en om de machines mee mocht kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *